-         Г-н Вуцов, как се стигна до назначаването Ви за

...
-         Г-н Вуцов, как се стигна до назначаването Ви за
Коментари Харесай

Велислав Вуцов пред Efirbet: Поех Крумовград на мъжка дума


-         Г-н Вуцов, по какъв начин се стигна до назначението Ви за треньор на Крумовград?
-         Всичко стана доста бързо, откакто досегашният треньор на отбора и екипът му напуснаха. Човекът, който устоя клуба, е мой другар. Той ме предложения и аз одобрих.
-         Не се ли замислихте най-малко за момент, дали вземате вярно решение?
-         Не съм се замислял, а и нямаше какво да мисля, защото този човек аз го познавам доста добре от дълги години, и освен го познавам, само че както споделих, ние на първо място сме другари. Той е потвърден предприемач и съумял човек в живота, а в този момент желае да успее и във футбола. Аз нямах морално право да му откажа, даже за пари не сме говорили.
-         За какъв брой години ще подпишете?
-         Моят контракт е условност, защото за мен и индивида, който устоя клуба, най-важни са мъжката дума и взаимното доверие.
-         Защо гледахте толкоз дълго футбола в профил?
-         Ако би трябвало да съм почтен, предложения не са ми липсвали, само че в множеството оферти, които получавах, виждах безперспективност. Познавате ме добре и знаете, че аз няма да отида някъде единствено с цел да бъда треньор. Захвана ли се с нещо, постоянно би трябвало да има походящи условия, с цел да реализира както моите, по този начин и задачите на управлението.
-         Точно тъй като Ви познавам добре, непосредствено Ви запитвам: Ще гоните ли влизане в елита с Крумовград?
-         Вижте, дано на този стадий да не слагаме каруцата пред коня. С шефа сме се разбрали, че следваме кратокосрочна стратегия и дълготрайна стратегия.
-         Бъдете по-конкретен?
-         Краткосрочната включва оставащите седем мача до Нова година. След това ще седнем с шефа и ще решим какво да вършим освен за пролетния полусезон, само че и отсега нататък въобще.
-         Да разбирам ли, че от извоюваните точки във въпросните седем срещи, ще решите дали да вършиме сериозна селекция, с която да се борите за елитна промоция?
-         Нека на този стадий да не обременяваме играчите с точки. Те добре знаят какво се желае от тях, само че това си остава в кухнята.
-         Трябват ли Ви нови попълнения сега?
-         Не. Крумовград има ядро от съществени играчи, а аз ще разширя състава, защото ще дам повече игрови минути и на други футболисти, които до момента са влизали по-рядко в игра.
-         Каква визия имате за тима?
-         Най-важното го знам, защото поради околните ми връзки с шефа вървях да виждам 5 мача на отбора този сезон. Но вървях единствено поради него, а не с цел да ме кани за треньор. Вече споделих, по какъв начин се стигна до поканата.
-         Как желаете да играе Крумовград?
-         Стилът на игра се дефинира от изпълнителите, само че сигурно имам хрумвания по какъв начин би трябвало да изглеждаме. Ще пипна и ще трансформира нещо, а след седемте мача ще създадем разбор по какъв начин момчетата са изпълнили дилемите и какво е било игровото им държание. Тогава мога и да разясня повече за метода ни на игра.
-         Първите Ви усещания от клуба и базата му?
-         Като се има поради, че преди година тук е била гола поляна, е свършена много работа и много следва да се направи. Ако би трябвало да се изразя с езика на строител – основани са условия да се довърши построяването на един небостъргач. Финансово и организационно Крумовград е гарантиран във всяко едно отношение. Клубът действа пълноценно и има всичко належащо, с цел да се развива и да се прави футбол.
-         Запознат ли сте с играта на тимовете във Втора лига?
-         Разбира се. Аз не съм спирал да проследявам професионалния ни футбол. За да изпреваря идващия Ви въпрос, ще кажа, че освен тимовете преди Крумовград, само че и няколко след него ще се борят за влизане в тройката. Предстоят доста оспорвани мачове, с непредсказуем излаз и интригата ще е до последно. За мен шампионата във Втора лига е забавно и е хубаво, че се предават мачове по малкия екран, с цел да видят хората, че и в тази група може да се играе добър и порядъчен за родните стандарти футбол.
-         Какво бихте споделили на почитателите на Крумовград?
-         Разбрах, че са буйни и отдадени на обичания си отбор. Нека да не престават да го поддържат безрезервно и да знаят, че ние ще вършим всичко по силите си, с цел да ги радваме.
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР